Hírek / Akciók

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S 2021

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S 2021

Ismét mérföldkőhöz érkezett az 1290-es Super Adventure. A gyors és könnyed motor, a maga 160 le-s teljesítményével és 138Nm-es nyomatékával! Kereshetünk vele izgalmas off-road kalandokat, vagy indulhatunk kényelmes, hosszú távú túrákra. 
Az elektronikus távolságtartóadaptív sebességtartó automatika, fél-aktív futómű és az átdolgozott, pilótára optimalizált ergonómia rövid és hosszútávon is a maximális komfortot és kényelmet nújtja.

Az új PASC kupplung, nem csupán egy csúszó kupplung, hanem visszaváltás után, kissé megemelkedik a fordulatszám, ezzel is stabilizálja a hátsó kereket, elkerülvén az esetleges megcsúszást vagy instabilitást!

1.MOTORBLOKK:

A számtalan újítást, igyekszünk most bemutatni, persze a teljesség igénye nélkül, mert mindn apró részletre, nem lenne elég hely a weboldalon…
Sikerült a kategóriában megalkotni  legkönnyebb, legerősebb és leghasználhatóbb motorblokkot. A szuperkönnyű főtengelynek és a RIDE by WIRE bowden mentes gázkarnak köszönhetően kifejezetten kifinomult és azonnali gázreakcióval és felpörgési hajlammal rendelkezik az új EURO5-ös normáknak megfelelő erőforrás. A szervíz intervallum miatt továbbra sem kell aggódnia a pilótáknak, hisz elég 15.000Km-enként értő kezére bízni, hogy megkapja a szükséges “törődést”.
Hat sebességes váltója, az új alumínium “programtengely” és optimális a pálya és a közúti felhasználásra, valamint az alumínium kapcsoló villák segítenek a lágyabb és a simább sebesség váltásban, melyet a gyors váltó elektronika tovább könnyít!

2.VÁZ

Kissé átdolgozta a gyár a térhálós, lézervágott elemekből készült vázat, mely finoman munkált kovácsolt alkatrészekkel kapcsolódva adják az új 1290 Super Adventure fő alkotó elemét! 
A kormánycsapágy hátrébb került 15mm-rel, hogy rövidítse a vázat a javított kanyarodási viselkedésért, valamint az elülső motortartót két fokkal előrefordították, hogy segítse a kifejezetten erős gyorsításkor a motor elejét a talajon tartani. 

Az 1290 Super Adventure rendekezik a legfejlettebb fél-aktív futóművel a piacon. Az új generációs WP Semi_active suspension Technology névre hallgató (SAT) rendszernek köszönhetően, elektromosan vezérelt szelepek felenek a csillapításért, melynek köszönhetően széles skáláját élvezhetjük a választható beállításoknak a maximálisan elérhető komfortért és biztonságért!

Scroll to top